Varma dagar och lugnet lägger sig över Björnhyttan. Precis när Jojje börjar slumra till i hängmattan så upptäcker Johan att spenaten blommar. Nu krävs hastig skörd för att inte spenaten ska bli ”träig”. Jojje har en idé och ett temporärt uppställt utekök får bli den kreativa platsen för kvällens italienska middag. Färskpasta med spenatpesto och knaperstekt bacon. På www.bjornhyttan.se/brygghuset ligger hela receptet… eller så nära det går. Jojje har inte riktigt koll men höftar lite och det här receptet är så nära man kan komma. Men som han säger. Gott och annat gott tillsammans blir också gott.

#livetpålandet #iminträdgård #odling #instadalarna #mittdalarna #mittlantliv #brygghusetibjörnhyttan #spenat #spenatpesto #sommaridalarna #dalarna #parmesan

Medverkar gör:

https://linktr.ee/jojje
https://linktr.ee/JohanBodin
https://linktr.ee/abborrbergslouise

RECEPTET

Spenesto al Brygghuset. (Pasta med spenatpesto och baconcrisp)

Fräs bacon i småbitar tills dom blir knapriga.

Spenatpesto

3-5 vitlöksklyftor (hela)
1-1,5 näve pinjenötter blandat med solrosfrön
Ca 1,5 dl Olivolja
Salt & peppar
Ordentligt med bladspenat.
Mycket Parmesanost.. snåla inte.

Mixa peston med stavmixer tills den är slät och smaka av. Tänk på att baconet bidrar med sälta.

Koka en god pasta och blanda peston med den. Som pricken över i läggs baconen ovanpå tillsammans med baconfettet i pannan.

Drick något gott till och njut tillsammans med en italiensk dinner playlist på spotify.