1. Tallmo Handelsträdgård

Försäljning av ekologiska och KRAV-märkta grönsaker som är odlade i Sunnansjö. Körningstid från Brygghuset ca: 15 min

Tallmo Handelsträdgård är en trädgård där dom odlar ekologiska grönsaker i Sunnansjö. Gårdsbutik öppet två dagar i veckan, tisdagar och fredagar (under sommarsäsongen) endast fredagar under vintern och då har kunder möjlighet att handla de grönsaker som säsongen erbjuder.

Google maps-länk

2. Våffelbruket

Serverar kreativa våfflor som är både matiga och söta. Körningstid från Brygghuset ca: 15 min

Har ni inte ännu smakat på de goda glassvåfflorna i Ludvika så har ni missat något. Jättegoda och serverade från cafét vid Hammarbacken. Kulturmiljö mitt i Ludvika.

Google maps-länk

3. Disponentparken i Grängesberg

Café och kulturpark för hela familjen. Körningstid från Brygghuset ca: 10 min

Disponentparken i Grängesberg, med anor från 1896, är idag en välbesökt kulturpark och ett utflyktsmål för både stora som små. På området finns lekhörna med lekstuga för barnen.
I parken finns bland annat en rhododendrondal, damm(under renovering) och köksträdgård. Vid växthusen har vi under säsong försäljning av sommarblommor och perenner. På caféet i stora Disponentvillan kan du handla en kopp kaffe med hembakat fikabröd, paj eller smörgås.

Google maps-länk

4. Ostkôja

För ostälskare. Unik ostbutik med mycket kunskap. Körningstid från Brygghuset ca: 40 min

Ostkôja i Säfsen ligger mitt i Fredriksberg med adress Ludvikavägen 19. Här finns goda ostar till vardag och fest. Lagrade hårdostar och dessertostar, såväl hårda som mjuka. Tillbehör till osten finns också, liksom rökt laxfilé från Gustavalax, dryck från Grangärde Musteri och periodvis chark från Karelius mm

Google maps-länk

5. Grangärde musteri

Bärodling, musteri och café. Körningstid från Brygghuset ca: 15 min

Tillverkning av ekologisk saft, sylt, marmelad, gelé, cider, glögg. Försäljning av eget producerade produkter i egen gårdsbutik.

Google maps-länk

6. Gränges Hyrkart

Gokart, paintpall, relax och annat skoj för hela familjen. Körningstid från Brygghuset ca: 10 min

Här har du chansen att uppleva fart, äventyr, spänning och avkoppling. Vid våran motorstadion i Grängesberg kan vi erbjuda många olika roliga och utmanande aktiviteter för företag och privatpersoner. Här har du garanterat roligt.

Google maps-länk

7. Kyrkviken

En av Dalarnas bästa badplatser. Körningstid från Brygghuset ca: 7 min

Badplats som är framröstad som en av Dalarnas främsta. Långgrunt med lång brygga. Servering som är öppen vardagar under sommaren.

Google maps-länk

8. Hagge Golfklubb

Golf 18 hål, paddel, restaurang. Körningstid från Brygghuset ca: 25 min

Sveriges bästa Golfanläggning 2020. Storslagen natur. Sjönära golf. Gemytlig stämning. Trevligt bemötande i en avslappnande miljö.

Google maps-länk

9. Maskinhuset

Konstutställning i Grängesberg. Körningstid från Brygghuset ca: 7 min

Maskinhuset är en vacker, industriell funkispärla bland Bergslagens Industriarv.
Byggnaden, som under gruvtiden rymde ett flertal olika komponenter för gruvans drift, öppnades 2012 upp för besökare. I den magnifika lokalen har det varje sommarhalvår anordnats konstutställningar. Se facebooksida för aktuella utställningar.

Google maps-länk

10. Malingarna

Underbart vacker väg som slingrar sig längs med sjöar. Körningstid från Brygghuset ca: 25 min

Säregen natur där vägen slingrar sig vid sjösystemet. Reservatet är välbesökt av resenärer längs väg 247. Området är attraktivt för bad och friluftsliv. Här finns det uddar, vikar, öar och några strandklippor. En karaktärsfågel för sjöarna är storlomen. På stränderna förekommer mosippa, Kung Karls spira och fjällnejlika.

Google maps-länk