Uppskattad nypremiär av våra ställplatser
Nu har vi åter igen öppnat våra ställplatser på ängen. De första besökarna uppskattade de gröna ytorna, lugnet och den goda sconesfrukosten som levererades av Telina på morgonen. Efter premiären drog regn och rusk in över Björnhyttan. Vi fick en söndag med tom...
Gör fina iskuber av Pelargoner
Jojje har gått och blivit tokig i pelargoner. Det blir bara fler och fler och högre, vackrare och finare varje år. Nu är det fullt upp med att ge varje kruka kärlek och överblommade klasar tas bort för att ge näring till de nya. Här ger Jojje ett tips där man både...
Ia’s Foccacia
https://youtu.be/SoL4j3dRkB4 Äntligen är tomaterna klara! Louise upptäcker fantastiska tomater i växthuset och plockar. Ia får direkt snilleblixten att baka fantastiskt goda Foccacia, som är ett italienskt matbröd och passar perfekt till middagen, till stranden när...
En spaljé byggd av spillvirke
Hållbarhet älskar vi och när vi får möjlighet att plocka med och massa smått spillvirke från brädgården så nappar vi såklart och ger Jojje en idé om att bygga en enkel men fin spaljé till rosbuskarna. Här ser du hur han gjorde. Resultatet; en vacker, enkel och...
Yoga med Maggie
Nu ska vi ge oss på något av det farligaste man kan göra.. enligt Jojje. Vi genomför ett Yoga-pass och hatha övningar med Maggie där hon instruerar oss i ett program som passar oss nybörjare och ger oss ett flow i vårt sinne som avslutas i det klassiska ”Namaste”. Vi...
Release me – Live Session av Ceci Noir & Sarah Williams
Ceci och Sarah kom på besök. Omringade av trädgårdens blommor och härlig sommarkänsla plockades gitarren upp och tonerna av ”Release me” fyllde rummet vid Brygghuset. Vi filmade och klippte ihop så här kommer ett smakprov som gav mersmak. Det är väldigt troligt att...
Hjälp, spenaten blommar!
Varma dagar och lugnet lägger sig över Björnhyttan. Precis när Jojje börjar slumra till i hängmattan så upptäcker Johan att spenaten blommar. Nu krävs hastig skörd för att inte spenaten ska bli ”träig”. Jojje har en idé och ett temporärt uppställt utekök får bli den...
Bästa midsommarstämningen i Dalarna
Dagen då den välanvända midsommarstången plockas fram, dagen då barnen samlas och leker. Dagen det vanligtvis brukar regna lite men i år lånade vi värmen och solen med sin blåa himmel hela helgen. Ängens blommor används för att maja stången och göra den...
Bossanova, Pak Choi och hamburgare med längtan till midsommarafton.
Idag skördar vi vår första Pak Choi, denna fantastiska kinesiska kålsort. Underbar att grilla eller steka i smör. Den ersätter allt från bröd till kolhydratshöjande alternativ. Den är krispig, ger bett och faktiskt lite smått underbar att ha som komplement till alla...
Körsbär och Rabarber – En film om hästgödsel, grävning av hål och framförallt linjer
Hästgödsel hämtas i hagen bortanför gården för att sedan påbörja grävning och linjerna är såklart viktiga för att få till den där fruktallén som vi ser framför oss. Endast stenarna i marken stoppar oss för att få till linjerna där vi vill.. Men dom protesterar...
Majsfält från ekologiska popcornkärnor – Ett romantiskt experiment
Johan berättar om hur idén kom fram att ta fram majsplantor från ekologiska popcornkärnor. Plantorna har växt till sig i växthuset under några veckor och planteras nu ut i rader på ängen. Blir det något musikinslag senare i sommar med majsfältet i bakgrunden? Vi får...