Ställplats information

Vägbeskrivning

För GPS’er anges adressen: Björnhyttan 21, Grängesberg

Google maps | Eniro | Hitta.se

Mellan Grängesberg och Saxdalen finns en avfart till Björnhyttan. Det står även skyltat till Ljungåsen. Det är rätt avfart att ta.

Väl inne på den grusvägen fortsätter ni ett par hundra meter tills ni kommer till första röda huset på höger sida. Till vänster finns brevlådor och en informationsskylt om Björnhytte Bruk. Ta av och åk in på den lilla grusvägen.

Fortsätt 500-600 meter tills ni kommer fram till ett litet stall och en gård med stort vitt hus på höger sida. På baksidan av det större vita huset finns en avfart på höger sida som leder upp till ställplatserna. Välkomna!

Elektricitet

Varje ställplats har tillgång till ett 220-volts uttag.

Älska sopsortering

Vid infarten/utfarten till Ställplats Brygghuset finns en station för sopsortering av glas, plast och metall samt aska. Hjälp oss gärna sortera så tar vi hand om det sen genom att lämna till återvinning.

Aska från grillar måste vara helt utan glöd för att inte riskera att ta eld.

Betalning

Ställplats: 120 kr
El: 30 kr

Kortbetalning
Hos vår samarbetspartner Acamp ser du tillgänglighet samt bokar och betalar på en gång före besöket. Besök vår sida på Acamp

Swish
För att betala med swish används QR-koden med Swish-appen.

Kontant
Det går även att betala kontant på plats. Följ anvisningarna vid ställplatsen.

Vatten

Vi har tyvärr inte påfyllning av färskvatten. Om det finns personal på plats så kan dock säkert hjälpa till att fylla på i dunk eller flaska.

WC och dusch

Nytt för 2019 är att det finns ett torrdass vid ställplatserna. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda dusch i nuläget. Vi har planer på att bygga detta till kommande säsonger. För vattenburna badrum hänvisar vi istället till toaletter på närliggande campingar.

WiFi

Vi erbjuder internet via det trådlösa nätverket ”Brygghuset”. Tagga oss gärna genom hashtag #bhbjornhyttan. Eller varför inte checka in på Facebook. Det gläder oss.

Belysning vid ställplatsen

Stolparna vid ställplatserna är försedda med varsin lampa. Dessa tänds och släcks automatiskt när det blir mörkt. På brygghuset tänds kvällstid lampor som släcks automatiskt av timer vid klockan 24.

In- och utcheckning

Incheckning från 13:00. Utcheckning 12:00 om inte annat avtalats.

Brygghuset

Som gäst på Ställplats Brygghuset har man öppen tillgång till Brygghuset, det lilla slaggstenshuset i anknytning till ställplatsen. Här kan man sitta ner och ta del av sällskapsspel, besöksinformation med mera.

Scones när ni vaknar

Om vi själva finns på plats så erbjuder vi våra goda scones till frukost. 4 st för 130 kr tillsammans med en skål marmelad och en skål creme cheese levererad till er plats på morgonen. Beställ dagen/kvällen före så går vi upp och bakar.

Café

Brygghuset Café håller öppet under evenemang men också lite spontant när andan faller på. Följ oss på facebook så blir du notifierad.

Färska örter

På den svarta byggnaden har vi planterat några färska örter. Ta gärna för er till matlagningen om det finns något som passar.

Lilla biblioteket

Vi har ett litet bibliotek i den svarta byggnaden i anslutning till ställplatserna. Både för stora och små. Låna medan ni är här. Hinner ni inte läsa klart… ta med boken på resan ❤️

Kamerabevakning

Ställplats Brygghuset är kamerabevakat för trygghet och säkerhet.

Turistinformation

Tips på länkar

Visit Dalarna (Evenemang i Ludvika kommun)
Dan Anderssonveckan

Se gärna våra egna utflyktstips här

Besöksservice